Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Προστάτη

Βασικές πληροφορίες για τον Καρκίνο του Προστάτη


Παρότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα από τα πιο συχνά είδη καρκίνου στους άνδρες και αποτελεί το 25% όλων των νέων διαγνώσεων καρκίνου στην Ευρώπη, μόλις το 48% των ανδρών στην Ευρώπη γνωρίζουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη και τις διάθεσιμες επιλογές για την έγκαιρη ανίχνευσή του.

Επιπλέον, λόγω της ευαίσθητης φύσης της πρωτοπαθούς εστίας της νόσου και των επακόλουθων επιπτώσεων της θεραπείας, κάποιοι άνδρες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη μπορεί να αποφύγουν να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό το θέμα στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και οι επαγγελματίες υγείας.

Για την κοινότητα των ασθενών με καρκίνο του προστάτη, παράγοντες όπως η ευαισθητοποίηση των ανδρών σχετικά με τα συμπτώματα της νόσου και η διασφάλιση πρόσβασης σε ειδικούς ιατρούς ώστε να λάβουν εγκαίρως διάγνωση και θεραπεία, είναι ζωτικής σημασίας και ενδεχομένως να επηρεάσουν θετικά την πρόγνωση της νόσου.

Τι είναι ο Καρκίνος τoυ Προστάτη
Διάγνωση και Θεραπεία
Ζώντας με Καρκίνο του Προστάτη

Βιβλιογραφία:

Bagel J and Schwartzman S. Am J Clin Dermatol 2018;19:839-852.
National Psoriasis Foundation. About Psoriasis. Available at: https://www.psoriasis.org/about-psoriasis. Last accessed June 2023.
Ritchlin CT, et al. N Engl J Med 2017;376:957-970.
National Psoriasis Foundation. About psoriatic arthritis. Available at: https://www.psoriasis.org/about-psoriatic-arthritis Accessed: June 2023.
Arthritis Foundation. Psoriatic arthritis. Available at: https://www.arthritis.org/diseases/psoriatic-arthritis Accessed: June 2023.