Αρχική

Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία κι εσείς

Καλωσήρθατε στην ενότητα για τη ΧΛΛ της πλατφόρμας JanssenWithMe, η οποία δημιουργήθηκε για την υποστήριξη των ατόμων που ζουν με τη νόσο.

Η διάγνωση ΧΛΛ μπορεί να προκαλέσει ένα πλήθος διαφορετικών συναισθημάτων, μαθαίνοντας όμως και κατανοώντας τη νόσο μπορείτε να προετοιμαστείτε για το μέλλον. Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική διαχείριση της ΧΛΛ.

Κάθε ασθενής βιώνει με διαφορετικό τρόπο τη νόσο. Κάποιοι θα χρειαστούν επείγουσα περίθαλψη, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν θεραπεία πολύ αργότερα, ή ίσως και ποτέ, λόγω της βραδείας εξέλιξης της νόσου.[1] Η κατανόηση της ΧΛΛ και των διαφορετικών θεραπευτικών επιλογών που είναι διαθέσιμες μπορεί να σας βοηθήσει στη λήψη πολύ πιο ενημερωμένων αποφάσεων κατά τις επισκέψεις σας στον ιατρό, διευκολύνοντας το σχεδιασμό της θεραπείας σας με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες και, συνολικά, μπορεί να σας προετοιμάσει καλύτερα για τη διαχείριση της ΧΛΛ στην καθημερινότητά σας. Να θυμάστε πως ο γιατρός σας είναι το πρώτο άτομο με το οποίο θα πρέπει να συζητάτε σχετικά με πιο εξειδικευμένες απορίες που ενδεχομένως έχετε.

Κύρια θέματα

Μια γυναίκα αγκαλιάζει έναν άνδρα ενώ κοιτάζει τον υπολογιστή. Χαμογελάνε
Πληροφορίες για τη ΧΛΛ

Μάθετε βασικές πληροφορίες για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (ΧΛΛ), τι ακριβώς είναι, τι σημαίνει η λήψη διάγνωσης και ποια είναι τα στάδια της νόσου.

Κύριος με μπλε μάτια κρατάει το πρόσωπό του
Συμπτώματα

Πληροφορίες σχετικά με τα κύρια συμπτώματα της ΧΛΛ και τι θα πρέπει να περιμένετε καθώς η νόσος θα εξελίσσεται.

Ερευνήτρια βλέπει μέσα από το μικροσκόπιο
Θεραπείες

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπείες.

Κυρία κρατάει τα ψώνια της σε χάρτινη σακούλα
Ζώντας με ΧΛΛ

Ανακαλύψτε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να ζείτε με τη ΧΛΛ και να διαχειρίζεστε τα συμπτώματά της.

Γιατρός εξετάζει μια ηλικιωμένη κυρία
Μιλώντας με το γιατρό μου

Μπορεί να μην έχετε στη διάθεσή σας πολύ χρόνο με τον γιατρό σας, επομένως θα ήταν χρήσιμο να έχετε προετοιμαστεί ώστε να πάρετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Δύο άντρες κάθονται στον καναπέ κι έχουν μία ευχάριστη συζήτηση
Υποστήριξη και φροντιστές

Βρείτε συνδέσμους (links) για τοπικά υποστηρικτικά δίκτυα, online forums και πρόσθετες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τους φροντιστές να παρέχουν στους ασθενείς τη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη.

Βιβλιογραφία:

Audrey S, Procter S, 2015, Employers’ views of promoting walking to work: a qualitative study. Int J Behav Nutr Phys Act;12:12. Published 2015 Feb 11 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4344752/pdf/12966_2015_Article_174.pdf Last accessed April 2023 DOA 16/01/2020.
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson