Καρκίνος

Καρκίνος
Ογκολογία

Η ογκολογία είναι ένας από τους κύριους τομείς δραστηριότητας της Janssen. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον καρκίνο όχι μόνο μια διαχειρίσιμη αλλά και ιάσιμη νόσο, αναπτύσσοντας θεραπευτικές προσεγγίσεις Ιατρικής Ακριβείας που μπορούν να προσφέρουν θεαματικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενδυνάμωση όσων έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο ώστε να απολαμβάνουν περισσότερες σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Η ογκολογία αφορά στη μελέτη του καρκίνου και ασχολείται με τη διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία του. Οι ογκολόγοι επικεντρώνονται στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, ενώ συμβάλλουν και στην έρευνα για τον καρκίνο. Συνήθως, οι ογκολόγοι διακρίνονται σε τρεις ειδικότητες: ογκολόγοι παθολόγοι, χειρουργοί ογκολόγοι και ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι.

Janssen & Καρκίνος

Στη Janssen επικεντρωνόμαστε στους υποτύπους του καρκίνου που γνωρίζουμε καλύτερα, ώστε χάρη στη μεγάλη τεχνογνωσία και πείρα μας να επιφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο βελτιώνοντας τις ζωές των ανθρώπων με καρκίνο.

Για να επιτύχουμε αυτόν το στόχο χρησιμοποιούμε πρωτοποριακές τεχνολογίες και επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από τις προσπάθειές μας για έρευνα, ανάπτυξη, και συνέργειες, εξακολουθούμε να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, μια σειρά μικρομοριακών, βιολογικών και κυτταρικών θεραπειών για ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, καρκίνο του προστάτη, καρκίνο του πνεύμονα και καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Από το 2011 έχουμε λάβει εγκρίσεις για εννέα ογκολογικά φάρμακα και δέκα χαρακτηρισμούς πρωτοποριακής θεραπείας (Breakthrough Designations). Οι πρωτοποριακές αυτές εξελίξεις αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματικές θεραπείες στους ασθενείς.

Μάθετε Περισσότερα για τις Νόσους

Καρκίνος της Ουροδόχου Κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι μια συχνή μορφή καρκίνου. Σχεδόν 550.000 νέα περιστατικά διαγνώστηκαν το 2018, ενώ οι άνδρες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σε σχέση με τις γυναίκες. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης εμφανίζεται όταν τα κύτταρα που συνθέτουν την ουροδόχο κύστη αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.4 Η πιο συχνή μορφή καρκίνου της ουροδόχου κύστης είναι το ουροθηλιακό καρκίνωμα, επίσης γνωστό ως καρκίνωμα μεταβατικών κυττάρων (TCC), το οποίο ξεκινά από τα ουροθηλιακά κύτταρα που καλύπτουν την εσωτερική επιφάνεια της ουροδόχου κύστης.5 Σε άλλα σημεία της ουροφόρου οδού μπορούν να εκδηλωθούν άλλες μορφές καρκίνου της ουροδόχου κύστης, αλλά αυτές εμφανίζονται πολύ πιο σπάνια.5

Καρκίνος του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μια από τις πιο συχνές κακοήθειες και αντιστοιχεί σε περισσότερες από 310.000 διαγνώσεις καρκίνου μόνο στην Ευρώπη.6 Στην περίπτωση του καρκίνου του πνεύμονα, παθολογικά κύτταρα σχηματίζουν συμπλέγματα στους πνεύμονες, με βασικά αρχικά συμπτώματα κόπωση και δύσπνοια, πόνο στο στήθος και επίμονο βήχα.7

Kαρκίνος του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα είδος καρκίνου που εκδηλώνεται στον προστάτη αδένα ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πίσω από την ουροδόχο κύστη.6 Κάθε χρόνο, περίπου 450.000 άνθρωποι στην Ευρώπη διαγιγνώσκονται με την πάθηση αυτή, η οποία αποτελεί πλέον τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες. 8 Οι περισσότεροι άνδρες με καρκίνο του προστάτη αρχικού σταδίου είναι ασυμπτωματικοί.9 Ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ώστε οι άνδρες να ενημερωθούν καλύτερα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων σε συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας.7

Βιβλιογραφία:

Galiè N et al, (2016), 2015 ESC/ERS Guidelines for the diagnosis and treatment of pulmonary hypertension: The Joint Task Force for the Diagnosis and Treatment of Pulmonary Hypertension of the European Society of Cardiology (ESC) and the European Respiratory Society (ERS), European Heart Journal; 37:(1) 67–119; DOI: https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehv317 Last accessed April 2023.
Olsson M et al, (2016), Pregnancy in pulmonary arterial hypertension. European Respiratory Review; 25: 431–437; DOI: 10.1183/16000617.0079-2016.
Pulmonary Hypertension Association (PHA), Considering Adoption With Pulmonary Hypertension, Available at: https://www.phassociation.org/Adoption Last accessed April 2023.