Θεραπεία των ΙΦΝΕ

Θεραπεία των ΙΦΝΕ

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ίαση για τα ΙΦΝΕ. Ωστόσο, διατηρώντας τα συμπτώματα υπό έλεγχο, είναι πιθανό να έχετε μια ποιοτική ζωή. Για συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση των ΙΦΝΕ, μπείτε εδώ.

Παρακολουθήστε το βίντεο ‘Το ταξίδι μου με τα ΙΦΝΕ: Αποστολή: Ύφεση’, στο οποίο εξηγούνται οι διάφοροι τύποι ύφεσης. Στο βίντεο παρέχονται συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε προκειμένου να επιτύχετε την ύφεση και τη σημασία που έχει να ακολουθείτε σταθερά την αγωγή που σας έχει συνταγογραφηθεί.

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από την Janssen, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο του Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (European Federation of Crohn’s and Ulcerative Colitis Associations - EFCCA). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την EFCCA, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://www.efcca.org/

hospital

Υπάρχουν διαθέσιμοι διαφορετικοί τύποι φαρμάκων για την θεραπεία των ΙΦΝΕ. Κύριος στόχος αυτών των θεραπειών είναι να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της νόσου. Ακόμη κι όταν η φλεγμονή βρίσκεται υπό έλεγχο, ο γιατρός σας πιθανότατα θα συνεχίσει να σας συνταγογραφεί φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων σας και την πρόληψη επιδείνωσης της νόσου.[1][2]

Ορισμένες φορές, σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα των ΙΦΝΕ δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με κάποια θεραπεία, ή εάν η νόσος προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, μπορεί να επιλεγεί η λύση μίας χειρουργικής επέμβασης, η οποία δεν προσφέρει ίαση.[2]3 Σε κάθε περίπτωση, η χειρουργική επέμβαση συνοδεύεται από μόνιμες και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του ασθενούς.[2]

Μην διστάζετε να συζητήσετε με τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με τη θεραπεία σας ή τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν για εσάς.

Βιβλιογραφία:

NHS. Pulmonary hypertension. Available at: https://www.nhs.uk/conditions/pulmonary-hypertension/ Last accessed April 2023.
American Lung Association. Learn about pulmonary arterial hypertension. Available at: https://www.lung.org/lung-health-diseases/lung-disease-lookup/pulmonary-arterial-hypertension/learn-about-pulmonary-arterial-hypertension Last accessed April 2023.
Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson